Ajutăm anual peste 2000 de copii și pe familiile lor. Vezi cum facem asta
We help over 2000 children and their families annually. See how we do it
Termeni si conditii

DETALII GENERALE

Vă rugăm să citiți cu foarte mare atenție acești ”Termeni și condiții”, denumiți în continuare și ”Acordul” sau ”Termeni de Utilizare”, înainte de a utiliza sau beneficia de serviciile oferite de Asociația non-guvernamentală Maria Beatrice. Prezentul acord stabilește termenii legali și a colaborării între asociație și donatori.

Site-ul www.mariabeatrice.ro este administrat de către Asociația non-guvernamentală Maria Beatrice identificată prin CIF RO 27786253 , înscrisă în Registrul Special al judecătoriei Alba Iulia sub nr. 607/CC/2015, cu sediul în Alba Iulia, jud. Alba, B-dul 1 Decembrie 1918, Nr. 35, Bl. M8, Ap. 17, reprezentantă de Onac Sebastian Constantin, în calitate de președinte, email: asociatia@mariabeatrice.ro

www.mariabeatrice.ro  este un site de prezentare servicii medicale pentru recuperarea copiilor cu paralizie cerebrală, afecțiuni neuromotorii și traumă cât și un site pentru donații online pentru strângere de fonduri din donații cu ajutorul cărora construim Primul Centru Pediatric Național din România pentru copii cu paralizie cerebrală, afecțiuni neuromotorii și traumă.

ACCEPTAREA TERMENILOR

Serviciul este oferit sub rezerva acceptării tuturor termenilor și condițiilor prevăzute în acest acord. În situația în care nu sunteți de acord cu termenii prezenți, dacă sunteți în momentul în care doriți să plasați o donație, vă rugăm să nu o plasați.

Orice accesare a www.mariabeatrice.ro va fi considerată de acum încolo acceptarea acestor Termeni și Condiții.

Asociația își rezervă dreptul să modifice sau să înlocuiască acești ”Termeni și condiții” prin pastarea termenilor actualizați pe site. Este responsabilitatea dumneavoastră să verificați periodic Termenii și Condițiile de Utilizare pentru eventualele modificări iar utilizarea în continuare reprezintă acceptarea acestor modificări.

Asociația își rezervă dreptul unilatera de a modifica, suspenda sau întrerupe Serviciul în orice moment.

 

ÎNȚELESUL TERMENILOR

În sensul celor de mai jos vom folosi următorii termeni având următoarele înțelesuri:

Asociația non guv.  Maria Beatrice reprezintă denumirea oficială a asociației noastre care desfășoară activități  de recuperare medicală pentru copii cu paralizie cerebrală, afecțiuni neuromotorii și traumă, proprietara acestui site.

Donație directă – este donația realizată pe butonul de ”Donație” din cadrul site-ului www.mariabeatrice.ro cu textul ”donează”, ”vreau să donez” și  ”donează direct” care are scopul de a dona pentru activitățile desfășurate în cadrul Asociației Maria Beatrice, în centrul actual dar și pentru noul proiect al Asociației, mai precis pentru Construirea Noului Centru Pediatric Național Maria Beatrice.

Sponsorizare – este donația realizată prin contract de sponsorizare a firmelor juridice și formularul 230 a persoanelor fizice care aleg să redirecționeze către Asociația Maria Beatrice o parte sau un total de 20% din impozitul pe profit/venit datorat statului respectiv 3,5% din impozitul pe venitul salarial.

Donator – Orice persoană fizică care a făcut o donație pe acest site prin donație (online cu cardul) sau prin transfer bancar, donații prin sms sau redirecționarea impozitului pe venit către Asociația non guv. Maria Beatrice.

Partener activ – orice firma,companie, persoană juridică care a sponsorizat Asociația în toate activitățile acesteia  pe o perioadă mai lungă de timp asociația non guv. Maria Beatrice prin redirecționarea impozitului pe profit/venit către asociație și este susținător constant al activităților Asociației.

Centrul Pediatric Național Maria Beatrice – Proiectul Asociației non guv. Maria Beatrice care reprezintă construirea Primului Centru Pediatric Național din România pentru copii cu paralizie cerebrală, afecțiuni neuromotorii și traumă.

CONDIȚII 

Strângerea de fonduri se face atât pe acest site cât și prin contracte de sponsorizare care pot fi descărcate de pe site -ul www.mariabeatrice.ro din meniul ”susține și TU” și trimise atât pe adresa de email contabilitate@mariabeatrice.ro cât și fizic la adresa: str. Lalelelor nr. 60, Alba Iulia, jud. Alba.

Sumele donate prin intermediul site-ului www.mariabeatrice.ro prin plată online, direct pe site, vor fi folosite atât în susținerea activităților curente din cadrul actualului Centru de Recuperare Medicală Maria Beatrice cât și  pentru proiectul ”Centrul Pediatric Național Maria Beatrice” ( atât la partea de construcție cât și instalații și finisaje interioare, aparaturi necesare, echipamente de lucru, mobilier și orice altă cheltuială presupune punerea în funcțiune a Noului Centru Pediatric Național Maria Beatrice.)

Donatorul prin plasararea unei donații pe site-ul www.mariabeatrice.ro este de acord ca după finalizarea construcției Centrului Pediatric Național, suma donată să fie redistribuită în cadrul Asociației pentru menținerea activiății. oferirea de servicii de recuperare medicală a beneficiarilor Centrului Pediatric Național Maria Beatrice.

În momentul plasării unei donații prin acceptarea ”Termenii și condiții”, donatorul transmite Asociației încredere, răspundere și responsabilitatea folosirii donației în scopul stabilit.

În cazul în care donatorul dorește să ofere donații în bunuri către Asociație, considerându-le materii adjuvante pentru punerea în funcțiune a Centrului Pediatric Național Maria Beatrice, este rugat să trimită un email pe adresa asociația@mariabeatrice.ro sau să ne contacteze direct la numărul afișat pe site.

Întreaga activitate este transparentă, Asociația non guv. Maria Beatrice expunând atât pe site și rețelele de socializare cât și în comunicarea cu Partenerii naționali stadiile de realizare a Centrului Național Pediatric Maria Beatrice.

Asociația non guv. Maria Beatrice nu strânge fonduri în stradă, în sisteme door to door și nici în urne sau în alte conturi decât cele afișate în site-ul www.mariabeatrice.ro, pe contractele de sponsorizare provenite din Asociație sau alte documente întocmite în cadrul Asociației non guv. Maria Beatrice. Toate sumele donate sunt contabilizate.

Orice probleme legate de donații, transparență, probleme tehnice legate de modalitățile de donație, nedumeriri, întrebări, dubii, nemulțumiri etc. vă rugăm să le transmiteți în cel mai scurt timp pe email asociatia@mariabeatrice.ro sau telefonic la 0728 131 415.

MODALITĂȚI DE DONAȚIE

Asociația non guv. Maria Beatrice pune la dispoziție toate modalitățile de donație, de la cele clasice până la cele mai actuale, rapide, ușoare, securizate și transparente. Mai jos sunt prezentate pe scurt aceste modalități.

Donează cu cardul

Donația prin card este foarte simplă și rapidă. Alegi modalitatea de donație prin card și vei fi redirecționat către pagina securizată pusă la dispoziție de  integratorul de plată online.  Donația prin card este facilitată și securizată de PayU. Donația o poți face de oriunde ai fi având acces la un computer sau telefon cu conexiune la internet și cardul personal.

Dacă donația este respinsă chiar dacă ai fonduri suficiente, există câteva motive:

  1. Ai o restricție pentru a face plăți, trebuie doar să suni la bancă să îți ridice restricția sau nu ai activat codul 3D Secure, în acest caz trebuie să suni la bancă pentru a-ți activa codul 3D Secure.
  2. Folosești un card care nu este acceptat de procesatorul nostru de plăți online.
  3. Este o problemă tehnică pe site-ul www.mariabeatrice.ro sau de la procesatorul de plăți online Donatorul are obligația în acest caz să ne contacteze în cel mai scurt timp, pentru a ne comunica problema iar Asociația se obligă să rezolve și să comunice donatorului sursa problemei dar și rezolvarea acesteia.

Odată donația făcută cu cardul vei primi email de confirmare a donației.  Donația ta (suma, numele și data donației) vor fi integrate în lista de donatori internă a Asociației. Prin acceptarea acestor termeni și condiții, accepți preluarea datelor pentru a fi contactat ulterior de Asocia non guv. Maria Beatrice.)

Donațiile făcute prin contract de sponsorizare pot fi donații generale pentru susținerea tuturor activităților susținute de Asociația Maria Beatrice care nu au o destinație specifică dar și pentru susținerea Proiectului Centrul Pediatric Național Maria Beatrice. Donatorul poate opta pentru scopul pentru care dorește să doneze, bifând opțiunea respectivă. Dacă donatorul nu specifică sau nu ne contactează în urma plasării donației pentru a ne comunica destinația concretă a donației,  suma va fi redirecționată la hotărârea asociației în funcție de necesitate și prioritate.

Donează prin transfer bancar online (OP)

Pentru acest lucru trebuie să beneficiezi de serviciul de Online Banking al băncii tale. Te vei conecta online în contul tău bancar și vei face un transfer bancar online obișnuit, introducând unul dintre conturile de donații al Asociației noastre: pentru LEI RO81 BRDE 010S V260 8578 0100 , pentru EURO – RO56 BRDE 010S V3954 4060 100

Pe baza extraselor de cont, un operator din cadrul asociației va introduce și va actualiza donația în lista noastră internă de donatori la destinația pentru care ai optat să donezi.  Astfel vei primi ulterior informări referitoare la desfășurarea activității noastre sau progresul proiectului Centrul Pediatric Național Maria Beatrice.

Transfer Bancar la ghișeul de la bancă

Donatiile efectuate din Romania de la bănci diferite fata de bancile cu care asociatia noastra lucreaza, vor intra in contul nostru in maxim 2 zile lucrătoare de la momentul efectuarii donatiei de catre donator; Pentru donațiile în euro acest termen se poate prelungi în funcție de procesarea transferului între bănci.

Astfel, actualizarea donațiilor de catre operatorul nostru se va face in maxim 7-14 zile lucratoare de la momentul in care acestea au intrat in contul nostru, in functie de numarul de donatii pe care trebuie sa il procesam zilnic;

Odata cu plasarea unei donatii fara destinatie specifică în conturile noastre bancare, donatorul este de acord, conform cu ,,Termeni si Conditii” ale acestui site, ca asociatia sa decida sa folosească donatia în activiățile curente ale centrului funcțional Maria Beatrice sau pentru construirea Centrului Pediatric Național Maria Beatrice.

La plasarea unui donatii in conturile noastre bancare, se considera ca donatorul este de accord cu ,,Termeni si Conditii” ale acestui site, ca asociatia sa poata retine la actualizarea donatiei pe site, comisionul bancar pe care banca il percepe aferent donatiei.

Direcționează 3,5% din impozitul pe venit. 

Daca esti salariat ai posibilitatea de a redirectiona 3,5% din impozitul tau pe venit pentru recuperarea copiilor cu afecțiuni neuromotorii, traumă și paralizie cerebrală. Aceasta redirectionare a 3,5% din impozitul tau pe venit nu te costa nimic, oricum acesti bani ii dai statului.

Toate informatiile despre aceasta prevedere legala le gasesti pe site-ul www.mariabeatrice.ro la meniul ”susține și tu” , submeniul sponosrizari persoane fizice.

Toate fondurile primite prin directionarea a 3,5% din impozitul pe venit, se vor folosi în activitățile Asociației Maria Beatrice dar și în noul proiect în care construim primul Centru Pediatric Național din România pentru copii cu paralizie cerebrală, afecțiuni neuromotorii și traumă.

Redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit nu se poate face pentru o destinație anume pentru ca:

– nu se poate specifica destinatia fondurilor, pe formularul care se completeaza;

– fondurile redirectionate vor intra in contul asociatiei la cateva luni de zile diferentă.

– cand fondurile intra in contul asociatiei, nu putem verifica numele donatorilor si nici destinatia dorita de catre donator.

Prin redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit, donatorul isi exprima implicit acordul ca destinatia fondurilor sa fie folosita la hotararea asociatiei.

Observații:

Donatorii nostri / cei care directioneaza 3,5 din impozitul pe venit, trebuie sa stie că aceasta directionare se face  catre asociatie ca persoana juridica.

De asemenea, trebuie sa stie ca virarea acestor fonduri in conturile asociatiei de catre agentiile fiscale se realizeaza la o distanta de cateva luni, de la momentul depunerii formularului pentru directionarea a 3,5 din impozitul pe venit. Sumele nu ajung toate deodata in contul nostru, ci pe rand, virarea lor in contul nostru se poate intinde pe cateva luni de zile.

Directionarea acestor sume se va face in felul urmator:

Prioritatea asociatiei este sa directioneze aceste sume catre susținerea activității curente din Centrul funcțional Maria Beatrice pentru tratarea copiilor care au nevoie de aceste tratamente dar și pentru construirea Noului Centru Pediatric Național.

Prin directionarea a 3,5% din impozitul pe venit, donatorul acorda increderea, responsabilitatea si dreptul ca asociatia sa aleaga, in functie de situatia data, directionarea cat mai eficienta a acestor fonduri.

Direcționează 20% din impozitul pe profit al firmei tale

Poti dona ca persoană juridică pentru tratarea copiilor cu paralizie cerebrală, afecțiuni neuromotorii și traumă, directionand 20% din impozitul pe profit al firmei tale. Nu te costa nimic, acesti bani oricum îi dai statului. Aecști bani reprezintă impozitul pe care firma ta il datoreaza statului. Donatia se va face pe baza unui contract de sponsorizare intre asociatia noastra umanitara si firma ta pe care îl poți descărca și de pe site-ul www.mariabeatrice.ro la meniul ”susține și tu” submeniul ” sponsorizare persoană juridică” . Tot în acest submeniu poți afla mai multe detalii despre ce presupune această sponsorizare.

Donații prin SMS LA 8845

Detalii generale

Numarul de SMS la care poate dona pentru un caz in cadrul asociatiei, este 8845;

Abonarea la donație lunară se faec prin trimiterea mesajului VREAU la numărul 8845. Dezabonarea se poate face prin trimiterea mesajului VREAU STOP la numărul 8845.

Valoarea donației este de 2 EURO/ lună. Suma alocaată cauzei este de 2 Euro.

Numarul este valabil in retelele  Digi Mobil, Orange și Telekom Romania. Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament. In retelele Digi Mobil, Orange si Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA.

Sumele donate prin SMS vor fi folosite atât pentru activitățile curente ale Asociației non-guv. Maria Beatrice cât și pentru construirea Primului Centru Pediatric Național din România pentru copii cu paralizie cerebrală, afecțiuni neuromotorii și traumă.

Prin acordul dat prin sms de a-ți fi preluat numărul de telefon ești de acord ca datele tale să fie preluate și să fi contact de către asociație. Dacă nu vrei să fii contactat trimite SMS cu VREAU NU la 8845.

Comisioanele Bancare

Comisionul pentru fiecare donație online de către procesatorul de plăți PayU per tranzacție va fi suportat de către Asociația Maria Beatrice.  Comisioanele bancare aferente fiecărei donatii pe care banca le va reține vor fi suportate intergral de Asociația Maria Beatrice.

Anatomia unei donații

Donatorul prin efectuarea unei donatii este de acord si ințelege ca activitatea de strangere de fonduri pe care o desfasoara asociatia, implica costuri / cheltuieli din partea asociatiei, care trebuiesc acoperite tot din donații pentru buna funcționare a centrului actual cât și fondul dedicat construcției Noului Centru Pediatric Național.

În cazul în care donatorul optează pentru ca suma donată să fie pentru o destinație anume atunci suma respectivă va intra în folosință în acea destinație. Dacă donatorul nu optează pentru o destinație anume atunci Asociația va folosi suma donată în funcție de prioritate și necesitate.

Asociația non-guv. Maria Beatrice este o entitate juridică iar o parte din sume vor fi folosite și pentru cheltuieli administrative sau  cheltuieli curentel. Aceste fonduri ne ajută să ne desfășurăm activitatea în condiții optime, acoperind cheltuielile activității noastre, a serviciilor de recuperare medicală oferite, plăți cu cheltuielile lunare, etc.

O altă parte din donații reprezinta comisioane bancare si de procesare a platilor online . De asemenea, in acest procent sunt incluse si comisioanele bancare platite de catre asociatie.

Cea mai mare parte a sumei donate va fi redirectionată către fondul pentru construcția Noului Centru Pediatric Național iar după finalizarea acestuia pentru susținerea activității din Centru cât și pentru alte proiecte viitoare car vor fi afișate pe site-ul www.mariabeatrice.ro si pe rețelele de socializare.

Oferirea de informații false

Donatorul și sponsorul își asumă responsabilitatea veridicitatății datelor  personale sau ale companiei pe care le furnizează pe site-ul www.mariabeatrice.ro. Asociația non guv.  Maria Beatrice nu își asumă responsabilitatea de a verifica corectitudinea datelor furnizate pe site-ul www.mariabeatrice.ro de către utilizatorii site-ului care furnizează date în formularele de donații online, numere de cont,  în formularele de contact, mailuri sau contracte de sponsorizare.