Ajutăm peste 20,000 de copii bolnavi și familiile lor. Vezi cum facem asta
SES – Germania

Senior Experten Service Germania la Centrul Maria Beatrice

 

Pe parcursul a 3 ani, în 3 sesiuni de cursare a câte 3 săptămâni fiecare, Dr. Hildtrud Viebrock, (Hille Viebrock), Senior Expert Tutor Ute Schäffner și Senior Expert Tutor Ursula Eckerlebe, în cadrul Proiectelor RO- PHYSIO/ 2017, RO-AIBOBATH/2016, RO-AIMARIA/2012, au cursat personalul în cadrul Centrului pe cazuistică specifică copiilor beneficiari ai Centrului.

Finanțarea proiectului s-a realizat din fonduri guvernamentale germane, prin Ambasada Germaniei la București

Seniori Experți

  1. Senior Expert Tutor Ursula Eckerlebe a făcut specializarea în conceptul Bobath în anul 1982, la Londra, fiind studenta soților Martha și Karel BOBATH fondatorii metodei care le poartă azi numele. Între anii 1995 și 1998 s-a specializat la Hamburg pe integrare senzorială (percepția prin simțuri a lumii înconjurătoare) și terapie sistemică a familiei (relația familie-copil-terapeut) având o experiență de peste 35 de ani în practica terapeutică pentru copii și adulți în Germania.
  2. Senior Expert Tutor Ute Schäffner, fost profesor terapeut la Spitalul de Copii a Universității din Freiburg cu vastă experiență ca și trainer consultant în țări ca: Argentina, Spania, Marea Britanie și Germania.
  3. Hildtrud Viebrock, (Hille Viebrock) Senior Expert Tutor, Koordinatorin Wissenschaftsbeirat, președintă a Asociației Terapeuților BOBATH din Germania în perioada 1989-2007, care prin lucrările sale a contribuit la realizarea bazei științifice a conceptului Bobath, este deținătoarea unui doctorat în educația pentru copii cu nevoi speciale, obținut la Universitatea din Bremen (1978-1982) având o vastă practică terapeutică post operatorie ortopedică.

Un total de 32 de terapeuți ai Centrului au însumat 110 ore de cursare teoretică și practică, cursuri adaptate pe cazuistica specifică a 60 de copii din Alba Iulia și din țară, beneficiari ai Centrului.

Tematica cursurilor :

  • Pregătirea și instruirea personalului în elemente din Metoda Bobath ( ambianța de lucru, manipularea copilului, facilitarea spre activități cotidiene).
  • Îmbunătățirea tratamentului pe baza metodei Bobath;
  • Instruirea personalului în ceea ce privește consilierea parentală pentru facilitare și manipulare corectă a copilului, pentru o îmbunătățire a rutinei zilnice, îmbrăcare, posturare optimă în vederea unei hrăniri corecte

Cursurile s-au desfășurat pe o perioadă de 3 ani, pe parcursul a câte 3 săptămâni, în timpul cărora 32 de terapeuți și 20 de copii beneficiari/per curs, din Alba Iulia și din țară, au intrat în Program. Terapeuții Centrului au realizat evaluări, prezentări de opinii și tipuri de abordări terapeutice, s-au efectuat planuri terapeutice adaptate fiecărui caz în parte, cu expunerea de motive și cu prezentarea expectanțelor, interpretarea rezultatelor și implementarea unor standarde în abordarea terapeutică a copilului.

Le mulțumim seniorilor experți germani pentru că au venit la Alba Iulia să ne împărtășească din vasta lor experiență în domeniul reabilitării medicale!

Le mulțumim tuturor părinților copiilor care au participat la seminariile practice pe întreg parcursul celor 3 ani de implementare ai Proiectului!