Copilul născut Prematur,
Un Proiect pentru România, la Alba Iulia.
Copilul născut Prematur,
Un Proiect pentru România, la Alba Iulia.
We help over 2000 children and their families annually. See how we do it

Servicii Medicale

Servicii Medicale | Proceduri terapeutice

Telefon: 0743.893.625
office@mariabeatrice.ro


în scopul intervenției timpurii asupra eventualelor întârzieri în achiziții (întârzierea mersului, a vorbirii, socializării, dificultăți în cadrul jocului) sau a aventualelor afecțiuni neuro-motorii

analiza mersului, tulburările de statică vertebrală, posturi anormale ale coloanei vertebrale și ale picioarelor, afecțiuni neuromotorii

paralizie cerebrală, tetrapareză, hemipareză, monopareză, parapareză, tulburări de coordonare, diferite sindroame neurologice (sindrom West, boli genetice), boli ale măduvei spinării, afecțiuni posttraumatice–cranio-cerebrale și vertebro-medulare, leziuni de nervi periferici, miopatii și boli neuromusculare (distrofii musculare).

tulburări de statică vertebrală (cifoze, scolioze, hiperlordoze), hernia de disc (cervicală, lombară, toracală), deviații de membre superioare și inferioare (genu varum, genu valgum, talus valgus, genu recurvatum, picior plat, picior strâmb congenital, picior equin), sechele rahitism, retracții de tendoane

entorse, fracturi, luxații, hematoame, tasări vertebrale, contracturi musculare, etc

Realizăm 7 Etape de Evaluare pentru o abordare medical corectă

Preevaluarea - înainte de sosirea Copilului în Centru

Este stabilită Echipa de Intervenție Personalizată și Terapeuții Responsabili de Caz

Înainte cu 10 zile lucătoare de sosirea la Centrul Maria Beatrice, Familia copilului beneficiar transmite Centrului un filmuleț de 4-5 minute care să pună în evidență abilitățile motrice ale copilului și anume ce poate să facă copilul la acel moment: se rostogolește, se târăște, stă în funduleț, stă în patrupedie, merge, etc., respectiv care sunt limitările și anume ce NU poate să facă.

La acest moment Terapeuții Responsabili de Caz stabilesc Testele de Evaluare ce vor fi aplicate copilului la sosirea în Centru.

Evaluarea

Participă Medicul, Familia și Terapeuții Responsabili de Caz, la nevoie.

Este realizată de către Terapeuții Responsabili de Caz

Participă Echipa de Intervenție Personalizată care pe baza tuturor elementelor avute la dispoziție stabilesc Obiective Terapeutice Comune pe termen scurt și mediu.

Se face la propunerea terapeuților curenți, în funcție de dinamica generală a copilului sau în cazul modificării stării generale de sănătate, sau dacă au fost identificate noi elemente care impun o nouă abordarea terapeutică.

Are loc o discuție deschisă la care participă Echipa de Intervenție Personalizată și Familia, unde se prezintă recomandările la domiciliu și se stabilesc obiective pe termen lung conforme și cu nevoile Familiei.

Comisiile de Studiu de Caz și Follow-Up generează plus valoare medicală și organizațională prin stabilire de obiective comune, abordări congruente și conforme cu nevoile Familiei, acordă atenție relevantă părintelui asigurând fluența comunicării Familiei cu Echipa Personalizată de Intervenție.

Programul – orar al copilului caută, în măsura posibilităților, să țină cont de orele de somn, de hrănire și dinamica generală a copilului, din timpul zilei.

Pe parcursul întregului proces de evaluare se caută definirea corectă și obiectivă a „Contraindicațiilor”! Se pleacă de la principiul conform căruia “Înainte de a face bine, să nu facem rău”.

Documente la ieșirea din Centru:

Proceduri Terapeutice Individuale

Kinetoterapie pediatrică

zilnic

Terapie VOJTA

1-2 /săptămână

Terapie Medek

1-2 /săptămână

Balance Suit

Costum de echilibru
2-3/ săptămână

Mecanoterapie

Kinetoterapie folosind dispozitive asistive
zilnic

Hidrokinetoterapie
Individuală

1 Copil – 1 terapeut
Temperatură apă 34° C
3-4/ săptămână

Intervenție cognitivă și comportamentală

2-4/ săptămână

Terapie ocupațională

2-4/ săptămână

Logopedie

2-3/ săptămână

Comunicare Augmentativ - Alternativă

2-3/ săptămână

Integrare Senzorială

2-4/ săptămână

Fizioterapie

(Magnetoterapia,laserul, Ultrasunetele, Electroterapia)
2-4/ săptămână

EEG Electro- Encefalogramă

La nevoie

DOCUMENTE FINALE

Scrisoare medicală, raport de evaluare și recomandări la domiciliu.