Ajutăm peste 20,000 de copii bolnavi și familiile lor. Vezi cum facem asta

Proceduri Terapeutice

Servicii Medicale | Proceduri terapeutice

diagnoză și intervenție precoce

în scopul intervenției timpurii asupra eventualelor întârzieri în achiziții (întârzierea mersului, a vorbirii, socializării, dificultăți în cadrul jocului) sau a aventualelor afecțiuni neuro-motorii

analiza mersului, tulburările de statică vertebrală, posturi anormale ale coloanei vertebrale și ale picioarelor, afecțiuni neuromotorii

paralizie cerebrală, tetrapareză, hemipareză, monopareză, parapareză, tulburări de coordonare, diferite sindroame neurologice (sindrom West, boli genetice), boli ale măduvei spinării, afecțiuni posttraumatice–cranio-cerebrale și vertebro-medulare, leziuni de nervi periferici, miopatii și boli neuromusculare (distrofii musculare).

tulburări de statică vertebrală (cifoze, scolioze, hiperlordoze), hernia de disc (cervicală, lombară, toracală), deviații de membre superioare și inferioare (genu varum, genu valgum, talus valgus, genu recurvatum, picior plat, picior strâmb congenital, picior equin), sechele rahitism, retracții de tendoane

entorse, fracturi, luxații, hematoame, tasări vertebrale, contracturi musculare, etc

EVALUAREA INIȚIALĂ

Primul și cel mai important pas pentru o abordare terapeutică corectă

Preevaluarea

Cu 4-5 zile înainte de sosirea copilului beneficiar în centru, se pun în discuție, documentele medicale ale copilului și alte materiale, care pune în evidență abilitățile motrice și psihomotrice ale copilului precum și limitările acestuia. Aici se stabilesc: echipa de intervenție și testele de evaluare ce vor fi aplicate copilului.

Consultul Medical

Consultul medical efectuat de către:
Dr. Diana Stoia Dudaș – medic Specialist Recuperare Medicină Fizică și Balneologie și/sau Dr. Carmen Samoilă – medic Specialist Neurologie Pediatrică
Aici se întocmește fișa medicală și fișa de proceduri a copilului.

Evaluarea funcțională complexă

Evaluarea funcțională complexă se face ulterior consultului medical și este efectuată de către responsabilii de caz, la nevoie logoped, care întocmesc raportul de evaluare.

Prezentarea raportului de evaluare

Prezentarea raportului de evaluare în cadrul echipei de lucru a copilului beneficiar, și stabilirea obiectivelor pe termen scurt, mediu și lung, pentru abordarea acestora într-un mod integrat.

Evaluarea pe Parcurs

Consultul medical pe sală

Activitate realizată de către medic, în timpul terapiei, prin observație directă și prin discuții cu terapeutul curent, pentru ajustarea obiectivelor și personalizarea programului de intervenție.

Personalizarea programului de intervenție se face și la propunerea terapeuților, în funcție de dinamica generală a copilului sau în cazul modificării stării generale de sănătate, sau dacă au fost identificate noi elemente care limitează abordarea terapeutică.

Programul – orar al copilului caută, în măsura posibilităților, să țină cont de orele de somn, de hrănire și dinamica generală a copilului, din timpul zilei.

Pe parcursul întregului proces de evaluare se caută definirea corectă și obiectivă a „Contraindicațiilor”! Se pleacă de la principiul conform căruia “Înainte de a face bine, să nu facem rău”.

 

Proceduri Terapeutice Individuale

Kinetoterapie

zilnic

Terapie VOJTA

1-2 /săptămână

Balance Suit

Costum de echilibru
2-3/ săptămână

Mecanoterapie

Kinetoterapie folosind dispozitive asistive
zilnic

Hidrokinetoterapie
Individuală

1 Copil – 1 terapeut
Temperatură apă 34° C
3-4/ săptămână

Masaj terapeutic

3-4/ săptămână

Termoterapie

împachetări cu amestec de ceară de albine și parafină caldă.
3-4/ săptămână

Intervenție cognitivă și comportamentală

2-4/ săptămână

Consiliere psihologică

1-2/ săptămână

Consiliere parentală

Grup suport părinte | Consiliere prenatală și postpartum
1-2/ săptămână

Terapie ocupațională

2-4/ săptămână

Logopedie

2-3/ săptămână

Integrare Senzorială

2-4/ săptămână

Fizioterapie

(Magnetoterapia,laserul, Ultrasunetele, Electroterapia)
2-4/ săptămână

EEG Electro- Encefalogramă

La nevoie

DOCUMENTE FINALE

Scrisoare medicală, raport de evaluare și recomandări la domiciliu.