Ajutăm anual peste 2000 de copii și pe familiile lor. Vezi cum facem asta
We help over 2000 children and their families annually. See how we do it
Sacred Heart University

Centrul Maria Beatrice – Centru de Practică pentru Sacred Heart University Connecticut – USA,
în cadrul unui parteneriat de 5 ani, 2019-2023
.

Program finanțat de către Sacred Heart University Connecticut – USA

Practica clinică a studenților americani în cadrul Centrului Maria Beatrice este coordonată de profesor universitar dr. Heather Miller-Kuhaneck, PhD, OTR/L, și de clinic asistent- profesor, Ellen M. Martino, OTD, OTR/L, instructor NDT – ambele de la aceiași universitate americană, Sacred Heart, Departamentul de Terapie Ocupațională, mentorul Mirela-Carmen Burllău, TO, FKT, vice-președinte al APTOR ( Asociația Terapeuților Ocupaționali din România) și Liliana Vidican, TO, Psihopedagog APTOR.

sdr

În cele 5 stagii de practică de până acum:

20 de studente de la Universitatea americană, au insumat 450 de ore de învățare practică la Centrul Maria Beatrice

45 copii beneficiari ai Centrului Maria Beatrice, au fost observați în terapie și evaluati de către cele 2 profesoare universitare, îndrumătoare ale studentelor din SUA, li s-au întocmit fișe de observație și recomandări terapeutice.

Peste 400 de studenți, masteranzi, terapeuți ocupaționali, profesori de educație specială, au participat la cursuri și webinarii, dintre care 60 de studenți de la Terapie Ocupațională de la Universitatea Oxford Brookes din Marea Britanie, alături de dr. Carmen Liana Nagy(PhD.) Senior Lecturer, Occupational Therapy, MSc Subject Coordinator, Oxford Brookes University, Faculty of Health and Life Sciences.

În cadrul „Programului de sănătate globală” la Centrul Maria Beatrice se desfășoara anual stagiul clinic de învățare pentru un grupuri de studenți americani de la Sacred Heart University, Fairfield, Connecticut, SUA”, aflați în ultimul an de studii la terapie ocupațională, program finanțat de către universitatea americană.

Parteneri în proiect:

  1. Sacred Heart University (SHU), reprezentată de Heather Miller-Kuhaneck si Prof . Ellen Martino
  2. Asociația Profesională a Terapeuților Ocupaționali din România (APTOR), reprezentată de Mirela-Carmen Burllău (TO, FKT, vice-președinte APTOR)
  3. Asociația Profesională a Terapeuților Ocupaționali din Romania – APTOR Oradea
  4. Asociația Maria Beatrice prin Centrul Maria Beatrice, Alba Iulia
  5. Universitatea ″1 Decembrie 1918″ Alba Iulia (UAB), Facultatea de Drept și Științe Sociale, Programul de studii – Terapie ocupațională
  6. Asociația Proiectul Viziunea Nevăzătorilor, Alba Iulia
  7. Universitatea “1 Decembrie 1918”, Alba Iulia, Departamentul de Terapie Ocupațională și Kinetoterapie
  8. Universitatea „Vasile Alecsandri”  Bacău, Facultatea de Motricitate, Sport și Științe ale Sănătății
  9. Universitatea din Pitești, Facultatea de Știinte ale Educatiei, Știinte Sociale și Psihologie

Ne bucurăm de prezența profesorilor și studenților americani la Alba Iulia!

Mulțumim colegelor din cadrul Departamentului de Terapie Ocupațională al Centrului Maria Beatrice și tuturor părinților copiilor beneficiari ai Centrului, participanți la practica clinică, pentru toată implicarea și deschiderea pe parcursul celor 4 ani de până acum!

Link-uri utile