Ajutăm anual peste 2000 de copii și pe familiile lor. Vezi cum facem asta
We help over 2000 children and their families annually. See how we do it

Sacred Heart University Connecticut – USA

Centrul Maria Beatrice – Alba Iulia, centru de practică clinică pentru studenții americani de la Sacred Heart University Connecticut – USA, în cadrul unui parteneriat pentru 3 ani.

În perioada 13-19 octombrie 2019, în cadrul „Programului de sănătate globală” la Centrul Maria Beatrice s-a desfășurat stagiul clinic de învățare (internship) pentru un grup de studenți americani de la Sacred Heart University, Fairfield, Connecticut, SUA”, în ultimul an de studii la terapie ocupațională. Beneficiari ai acestui program finanțat de universitatea americană sunt studentele americane: Jill Calton, Andrea Jablosnky, Anna Kovach, Alison McDonald și Allison Weiner, aflate pentru prima dată în România.

În cadrul stagiului de practică au fost angrenați terapeuții ocupaționali și copiii beneficiari ai Centrului Maria Beatrice.

Practica clinică a studenților a fost coordonată de profesor universitar dr. Heather Miller-Kuhaneck, PhD, OTR/L, și de  asistent- clinic profesor, Ellen M. Martino, OTD, OTR/L, instructor NDT – ambele de la aceiași universitate americană, Sacred Heart, Departamentul de Terapie Ocupațională. Împreună cu grupul s-a aflat mentorul Mirela-Carmen Burllău, TO, FKT, vice-președinte al APTOR (Asociația Terapeuților Ocupaționali din România).

În cadrul activităților de la Centrul Maria Beatrice a avut loc un workshop cu titlul „Sensory Processing Measurement” în 16 octombrie, care s-a adresat exclusiv terapeuților ocupaționali, iar în 17 octombrie, s-a desfășurat un “Workshop on Sensory Toys”- susținut de studentele americane, care, înainte de venirea lor, au strâns fonduri pentru a cumpăra aceste dispozitive și a le oferi centrului, pentru terapia de integrare senzorială.

În acest amplu program de învățare, studenții au făcut practică și la Asociația ″Proiectul viziunea nevăzătorilor″ (APVN) din Alba-Iulia, vice-președinte Maria Bolea, iar  la Universitatea ″1 Decembrie 1918″ Alba-Iulia, Facultatea de Drept și Științe Sociale, Programul de studii – Terapie ocupațională; a fost prevăzută desfășurarea unui seminar, coordonat de lector universitar dr. Ramona Petrovan, unde  studenții albaiulieni au avut ocazia de a-i cunoaște pe colegii lor din Statele Unite și de a schimba idei referitoare la dezvoltarea terapiei ocupaționale ca profesie.

Grupul de studenti și profesori au susținut două seminarii despre educația și învățământul de terapie ocupațională pediatrică din cadrul Universitații Sacred Heart, SUA, pentru elevii din clasele a-XI-XII-a de la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, reprezentat  de prof. Valeriu Cerbu, director al colegiului. Proiectul a fost coordonat de prof. Iulia Onac în colaborare cu prof.  Mioara Cerbu , prof. Rodica Băruță și prof . Aida Muntean, find o prezentare care implică elevii într-o experiență de cunoaștere  a unor aspecte ale sistemului academic american, pentru o viitoare carieră și dezvoltare personală. 

Pe parcursul sesiunii de practică profesorilor și studenților americani le-a fost prezentată Cetatea istorică “Alba Carolina” și s-au bucurat de specificul culinar al bucătăriei românești în locații reprezentative ale municipiului Alba Iulia.

Prev post
Next post

Articole recente

Copilul prematur
Roman Teodora
Povestea Teodorei
Poveste de Familie
Copilul prematur
Roman Teodora
Povestea Teodorei
Poveste de Familie
Povestea lui Tudor