Ajutăm anual peste 2000 de copii și pe familiile lor. Vezi cum facem asta
We help over 2000 children and their families annually. See how we do it

Povestea Carinei

Carina își folosește din nou mânuța!
„Experiența asta a pus iarăși zâmbetul în sufletele noastre
Carina era un copil normal, foarte vesel care ne-a făcut viața o poveste. Însă acum un an, pe 6 mai, viața noastră s-a schimbat radical. I s-a făcut rău acasă, așa că am mers la primul spital pentru ajutor. Când ne-am întors acasă, simțeam că e ceva în neregulă, așa că am plecat către un alt spital. La vârsta de 1 an și 3 luni, Carina suferise un accident vascular cerebral ischemic.
Ni s-a năruit lumea, a fost extrem de greu de acceptat ce se întâmplase. După o lună de spitalizare, am venit acasă cu un copil care stătea pe spate ca un bebeluș și nu mai putea face nimic altceva. Ne-a cuprins teama.

În septembrie, la un control RMN, am cunoscut o mămică care mi-a vorbit despre Centrul „Maria Beatrice”. În drumul nostru de la Brăila spre Alba Iulia, nu am plecat cu speranțe mari, însă ce am trăit aici este cu adevărat o poveste. De la primul contact cu centrul și cu terapeuții, Carina a reacționat neașteptat de bine.

Parcă îi cunoștea de o viață. Nu am crezut că există oameni care muncesc cu atâta dragoste și dăruire pentru copii, erau zilnic cu zâmbetul pe buze. Carina are deja mai mulți terapeuți preferați: Sorin, Flavius, Ștefania, Andreea și Bianca.

Chiar după prima sesiune de terapie, de două săptămâni, au început să vină și rezultatele. Iar acum, după o a doua sesiune, la atâtea luni de la accident, își folosește din nou mânuța. Mai avem de făcut terapii, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că v-a scos în calea noastră.

Am putut participa și noi ca părinți alături de Carina la ședințele de terapie, unde acestea au fost terapii și pentru noi, ca părinți. Experiența asta ne-a apropiat din nou, a pus iarăși zâmbetul în sufletele noastre.

Carina a fost și este un copil minunat și foarte dorit și are în jurul ei mulți oameni care o iubesc. Pentru acești copii, fiecare zi de terapie este importantă și îi aduce mai aproape de o viață normală, de o copilărie așa cum ar trebui sa o aibă fiecare copil, una plină de veselie.

Din propria durere, familia Onac a reușit să construiască la Alba Iulia un loc minunat unde ajută atâția copii și părinți, un exemplu care arată că se poate face ceva bun dacă vrei și lupți pentru asta.

Mi-aș dori ca reușita Carinei să miște lumea, iar Centrul Maria Beatrice să crească în continuare!