Ajutăm anual peste 2000 de copii și pe familiile lor. Vezi cum facem asta
We help over 2000 children and their families annually. See how we do it

Ne-am reunit la Alba Iulia pentru un Altfel de Spital în România

Cu astfel de oameni alături, în 2022 Corpul de Terapie al Centrului Pediatric Național Maria Beatrice – Un Altfel de Spital, va fi gata!

 

Chiar la construcția Noului Centru Pediatric Național, ne-am reunit oameni de business, personalități, antreprenori, parteneri, susținători, medici, părinți – beneficiari, ingineri și constructori pentru un Altfel de Spital.

Am discutat despre reușitele de până acum, am văzut la fața locului în ce s-au transformat sponsorizările primite până în prezent și am vorbit despre obiectivele de viitor, pentru ca, Proiectul un Altfel de Spital să se finalizeze cât mai repede.

 

Felix Pătrășcanu, Vicepreședintele Romanian Business Leaders – o comunitate puternică și unită de oameni de business din România și Co-fondator FAN Courier.

 

 

Marius Bostan- om de afaceri, Lider și Fondator RePatriot – cea mai puternică comunitate internațională de români din toate colțurile lumii: oameni de business, ambasadori, consuli și consuli onorifici, oameni profesionalizați care luptă pentru unitatea trans-națională a românilor și care sprijină antreprenoriatul Românesc la el acasă și peste hotare.

 

 

Prezenți la Alba Iulia: Andra Giuca, Felix Pătrășcanu, Adrian Zuckerman, Iuliana Bostan, Nichi Enache, Vasile Lupșa, Violeta Lupșa, Traian Buia, Daniel Sârbu, Florin Furdui, Doria Drăgușin. Lavinia și Mugurel Stan – Liderii comunității Big Life Project – împreună cu întreaga lor comunitate din care prezenți la Alba Iulia: Daniel Slavenie, Sergiu Bazarciuc, Iulian Nedea, Alex Tache, Alexandra Stan, Corina Popescu, Sergiu Mihail Olaru, Maria Bircu, Oana Olaru, Diana Bianu, Iulian Popescu, Ana Maria Burtea, Emanuel Stanciu.

 

 

Adrian Zuckerman – ambasador al SUA în România (decembrie 2019 – ianuarie 2021), avocat și diplomat american originar din România care și-a manifestat, dorința de implicare în acest proiect prin identificarea împreună cu RePatriot de comunități și organizații de sprijin din USA, pentru construirea Centrului Pediatric Național Maria Beatrice – un Altfel de Spital, în România, la Alba Iulia.

 

 

Corina Popescu, Director General Electrica SA București, care vine cu o propunere de sprijin financiar din partea uzinei electrice alăturându-se astfel celor care sunt susținătorii morali și financiari ai Centrului Pediatric Național Maria Beatrice încă de la început.

 

 

Florin Mărginean, District Governor Elect 2022-2023 la Rotary Internațional, Assistant Governor D 2241 la Rotary Internațional, care alături de Florin Secașiu, Relu Crișan, Cristina Voina, președinți ai Rotary Club Alba Iulia, au implementat un Grant Rotary Internațional pentru dotarea cu aparatura medicală a Centrului Pediatric Național Maria Beatrice.

 

DN Agrar prin CEO Jan De Boer, de 5 ani alături!

 

Star Assembly Mercedes, de 2 ani alături de noi! – Josef Rueckert

 

 

Tot mai mulți oameni, comunități și companii aleg să se alăture demersului nostru în a construi “Un Altfel de Spital”, pentru că prin experiența lor comunitară și de business-lidership înțeleg dimensiunea proiectului nostru și potențialul lui de scalare la nivel național.

S-au alăturat recent:

  • HS TIMBER PRODUCTIONS care asigură material lemnos și suport financiar;
  • HORNBACH firmă de materiale de construcții;
  • BAUMIT care sprijină cu materialul pentru finisajele interioare și exterioare: gled, tencuieli;
  • Delphi Electric care execută la acest moment lucrările de montaj ale pompei de căldură cu panori termodinamice, pentru încălzirea apei din bazinele de hidroterapie și tot ceea ce înseamnă consumul de apă caldă și dușuri pentru întreg corpul de terapie;
  • SIMTEL Team București – o companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 iulie 2021 și în prezent, compania are o capitalizare de piață de 40 milioane de euro. Compania implementează la acest moment la Giurgiu un proiect de peste 80 de Ha cu panouri fotovoltaice. SIMTEL Team București, prin co-fondatorii Iulian Nedea și Sergiu Bazarciuc, membrii ai comunității Big Life Project, urmează să implementeze un sistem complet de panouri foto-voltaice pentru sustenabilitate energetică a Centrului Pediatric Național Maria Beatrice – Un Altfel de Spital la Alba Iulia.

Vezi toți partenerii implicați în proiect aici:

România are mulți oameni de calibru cu un set de valori comune: onestitate, unitate, umanitate, strânși unit în comunități garante ale eticii membrilor săi.

 

 

 

Tot mai mulți români cu valori comune se integrează în comunități active precum RePatriot, Big Life Project, Rotary, care dau valoare membrilor și crează plus valoare societății în general.

Află cum poți deveni și tu Partener în proiect aici:

Un ALTFEL de SPITAL – Centrul Pediatric Național Maria Beatrice pentru că:

  • Pacientul este întreaga familie! Mama, tata, frate/sora sunt un întreg care participă la terapie și-n tot procesul de educare/re-educare a aptitudinilor copilului aflat în situație. Întreaga activitate medicală, relațională și de logistică a clădirii are infrastructura de familie în jurul copilului beneficiar:
  • Copilul împreună cu familia au la dispoziție cameră cu pat dublu și pătuț, cu baie individuală adaptată persoanelor cu dizabilități, balcon.
  • Familiile pot servi masa la sala organizată de mese
  • Familiile au la dispoziție un oficiu dotat cu toate cele necesare (aragaze, cuptoare, frigidere, spații de depozitare) astfel încât dacă situația medicală a copilului o cere, mama/tata pot să gătească personalizat în funcție de specificitatea afecțiunii medicale a copilului lor, ex: fără sare, fără gluten, fără amidon, paseurat, cu geluri de îngroșare pentru favorizarea deglutiției și a înghițirii, sau pur și simplu pentru că un copil vrea să mănănce cartofi pai. În cei 10 ani de de relaționare cu familii aflate în situație și de activitate a Echipei Maria Beatrice, am învățat că în terapia copilului mic rezultatele depind fundamental de starea de bine a copilului și a mamei, implicit de confortul fizic și emoțional al familiei. De aceea întreaga activitate medicală și de relaționare cu familia și întreaga structură funcțională a clădirii au ca element central Familia:
  • Locuri de joacă în aer liber adaptate copilului cu paralizie cerebrală și afecțiuni post-traumatice, post-operatorii. ▪ Parc de Joacă și grădină senzorială
  • Piscină exterioară 8mx16m cu apă încălzită, adaptată și dedicată exclusiv familiei copilului cu dizabilități motorii, temporare sau permanente
  • Programul RESPIRO pentru părinți, un element cheie pentru unitatea familiei în jurul copilului. Copiii cu paralizie cerebrală sau afecțiuni neuromotorii post-traumatice pe termen lung, transformă mama în asistent personal 24h/24h pentru ani de zile sau toată viața. Aceste mame nu au bunici, mătuși sau vecini, pentru că modul de îngrijire de la transportare, hrănire și până la îmbăierea copilului trebuiesc realizate având cunoștințe vaste în ceea ce privește afecțiunea copilului. Prin urmare mamele devin asistenți personali ai copilului și sunt singure în lupta lor în a-și îngriji copilul. Tatăl este cel care gestionează în general singur celelalte aspecte administrative ale familiei, inclusiv grija față de ceilalți frați, surori,etc. În ani mama devine asistent personal, se deprofesionalizează, implicit devine dependentă, viața socială este limitată, familia obosește. Aici intervenim noi prin programul RESIPRO pentru părinți. Prin personalul specializat creăm grupe de copii de care avem grijă pe baza unui orar și devenim astfel bunicii, mătușile și vecinii acestor familii pentru ca soțul și soția să-și acorde timpul atât de necesar pentru reîncărcarea bateriilor și întărirea relațiilor soț-soție. Programe de consiliere parentală și de creare a unei societăți de sprijin care să creeze premisele pentru ca mama să-și păstreze serviciul, implicit nivelul de socializare și familia întreagă alături.

 

Vezi mai multe detalii despre proiectul Un Altfel de Spital aici:

Asta facem noi Aici și Acum!

 

Rezumat al lucrărilor:

August 2017 – începerea construcției, 4700mp Martie 2020 – Finalizare construcție “la Roșu”= 12.000.000 Euro.

Mulțumim partenerilor Star Assembly Mercedes și DN Agrar care prin sprijinul financiar masiv alături de toți ceilalți sponsori au asigurat realizarea lucrărilor pentru anul 2021!

Anul 2021: Investiție în curs în valoare de 700.000Euro care constă în:

▪Instalații și finisaje interioare “la gri” Nivel I și II Corp Terapie (2500 mp). Echipare completă cu instalații electrice, de încălzire/răcire (ventilo-convectoare) și utilaje pentru menținerea și controlul calității apei și a aerului în zona celor 3 bazine pentru hidroterapie (apă sărată bazin 4×5 m, apă dulce 4x7m, canal de educare-reeducare a mersului de lungime 11m, cu bazin compensator pentru a regla nivelul apei în funcție de înălțimea copilului beneficiar).

▪Echipare completă cu pompe de căldură și panouri termodinamice pentru încălzire apă bazine și apă caldă curentă. ▪Încălzirea în pardoseală în zona bazine, dușuri vestiare

▪Sistem cu elemente de titan pentru dezumidificare și creare de vacuum atmosferic în zona de bazine, pentru ca atmosfera umedă să nu migreze în celălalte corpuri ale clădirii

▪Tavane și termoizolație zona de bazine hidroterapie.

Total investiție realizată, până la 31 decembrie 2021: 1.900.000Euro.

Necesar pentru finalizare completă investiție: peste 2.000.000Eur.

Pentru anul 2022 ne propunem o investiție de peste 1.000.000Euro, din care 700.000Euro sunt preconizate ca fiind participațiile firmelor aflate deja în proiect.

  • Finalizare Corp Terapie, 2500 mp: noiembrie 2022
  • Finalizare Corp Cazare, 2200 mp: anul 2023.

Total investiție: peste 4000000 Euro

În 2011, prin Asociația Maria Beatrice, am înființat Centrul de Recuperare Maria Beatrice pentru copii cu paralizie cerebrală ca fetița mea, centru care a devenit recunoscut la nivel national prin rezultatele pe care le are în recuperarea neuromotorie a copilului mic. În 10 ani am format o echipă de 45 de medici, asistenți medicali, kinetoterapeuți și hidro-kinetoterapeuți, psihologi clinicieni, logopezi, terapeuți ocupaționali, personal administrativ, de planificare și management al resurselor, comunicatori, care au dat o șansă la sănătate pentru peste 3000 de copii din România și Diaspora.

 

Acum construim un Centru Pediatric Național care să ajute peste 2000 de copii și familiile lor, în fiecare an! Paralizii cerebrale, afecțiuni post-traumatice și post-operatorii copii. Sunt mii de copii și familii în România care au nevoie de noi și împreună îi putem ajuta! Este un proiect mare pentru oameni mari. Vino alături și fi parte din proiectul nostru! Intră pe https://mariabeatrice.ro și vezi cum poți să ajuți!

 

Cu prețuire, profesor Sebastian Onac, președinte fondator Asociația Maria Beatrice, de 13 ani tată de fetiță cu paralizie cerebrală, de 10 ani alături de copii asemenea ei și de familii asemenea nouă.

 

Prev post
Next post

Lasă un comentariu

Articole recente

Roman Teodora
Povestea Teodorei
Poveste de Familie
Povestea lui Tudor
Roman Teodora
Povestea Teodorei
Poveste de Familie
Povestea lui Tudor
Povestea Carinei