Ajutăm anual peste 2000 de copii și pe familiile lor. Vezi cum facem asta
We help over 2000 children and their families annually. See how we do it

Curs 3 – Expert german la Centrul Maria Beatrice

În cadrul proiectului RO-AIBobath, în parteneriat cu Corporația Senior Experten Service (SES) din Bonn, Germania, în perioada 1 – 18 martie 2016, la Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia s-a desfășurat un training pe conceptul Bobath în vederea specializării a 13 terapeuți din centru (Kinetoterapeuți, Hidro-kinetoterapeuți, psihoterapeuți ocupaționali și psihoterapeut logoped). Bobath este o metodă de reeducare neurologică folosită în afecțiunile în care se încearcă reeducarea creierului afectat, astfel încât funcțiile zonelor din creier, având leziuni mai mult sau mai puțin grave, să fie preluate de altele sănătoase.

Conceptul presupune implicarea activă și conștientă a pacientului, nu doar mobilizare strict pasivă. D-na Ute Schaffner, Bobath Senior Tutor, a instruit terapeuții prin cursuri teoretice și demonstrații practice, îmbunătățind tehnicile de tratament din centru și a evaluat copiii existenți în centru în perioada menționată.

D-na Ute Schaffner este profesor terapeut la Spitalul de Copii a Universității din Freiburg cu vastă experiență ca și trainer consultant în țări ca: Argentina, Spania, Marea Britanie și Germania. Finanțarea proiectului a fost realizată din fonduri guvernamentale germane, Centrul Maria Beatrice aflându-se la al doilea proiect de acest gen, scopul final fiind corelarea practicilor de terapie cu cele folosite în centre similare din străinătate.

Prev post
Next post

Articole recente

Roman Teodora
Povestea Teodorei
Poveste de Familie
Povestea lui Tudor
Roman Teodora
Povestea Teodorei
Poveste de Familie
Povestea lui Tudor
Povestea Carinei