Ajutăm anual peste 2000 de copii și pe familiile lor. Vezi cum facem asta
We help over 2000 children and their families annually. See how we do it

DE 5 ANI CU PHYSIONET

Dispozitive pediatrice gratuite

Dispozitive pediatrice GRATUITE pentru copiii din România, beneficiari ai Centrului Maria Beatrice-Alba Iulia.

În anul 2020, au primit dispozitive copii din: Orăștie, Hunedoara, Sibiu, Râmnicu Sărat – Buzău, Suceava, Sînpetru-Brașov, Jiboiu-Sălaj, Craiova, Galați, Turda-Cluj, Piatra Neamț, Constanța, Tîrgu Mureș, Iași, Băicoi-Prahova, Brașov, Ploiești, București, Oltenița-Călărași, Niculești – Dâmbovița, Obreja – Caraș-Severin, Focșani – Vrancea, Zalău – Sălaj, Lancrăm – Alba, Micești – Alba, Oarda – Alba, Sebeș – Alba, Aiud-Alba, Roșia Montană – Alba.

Dispozitive pentru copii având afecțiuni post-traumatice și post-operatorii, traumatisme cranio-cerebrale inclusiv cele datorate accidentelor de mașină, paralizii cerebrale.

 

  • Dispozitive: Scaune de posturare cu multiple grade de libertate, cadre de mers unic-sens, verticalizatoare accesorizate cu unghi de înclinare variabil, cărucioare dedicate-pentru exterior.
  • Accesarea dispozitivelor:
    1. Copilul beneficiar al Centrului Maria Beatrice(CMB) Copilul îl primește în folosință gratuită la domiciliu atât cât este nevoie. Un copil este considerat beneficiar al Centrului Maria Beatrice dacă a efectuat cel puțin o sesiune de tratament completă, de două săptămâni, în cadrul Centrului Maria Beatrice, în ultimele 12 luni. De la caz la caz, rămâne la aprecierea personalului de specialitatea al Centrului dacă se impune o nouă evaluare funcțională complexă a copilului beneficiar, în vederea dării în folosință a dispozitivului, pentru situația în care copilul beneficiar are o absență îndelungată la terapie în centru, mai mult de 6 luni.
    2. Copilul care nu este beneficiar al Centrului Maria Beatrice (CMB), Copilul va fi evaluat funcțional complex de către terapeuții CMB la sediul CMB. În urma evaluării, se stabilesc nevoile funcționale ale copilului și dispozitivul adecvat.

Evaluarea funcțională complexă costă 250 lei. Dacă centrul are la momentul evaluării dispozitivul adecvat, acesta va fi dat în folosință la domiciliul copilului, cu un cost de 150-300 lei/an, pentru 2-3 ani.


Nu se dau în folosință la domiciliu dispozitive pediatrice, fără evaluarea funcțională complexă a copilului, la sediul Centrului Maria Beatrice (CMB), realizată de către terapeuții avizați ai centrului.


Înainte de programarea evaluării funcționale a copilului la CMB în vederea accesării unui dispozitiv, familia transmite pe mailul social@mariabeatrice.ro următoarele formulare: tabela de măsurători, chestionarul de accesare al dispozitivului (conține: date generale despre diagnostic, afecțiuni asociate, mediul în care se dorește utilizarea dispozitivului: interior/exterior, locuință la bloc/la curte,etc.), alte documente medicale relevante.

În urma consultării datelor transmise, dacă în mod rezonabil terapeuții consideră că centrul dispune la momentul solicitării de dispozitive adecvate nevoilor copilului, se poate face programarea pentru evaluarea funcțională în vederea accesării dipozitivului.


Această pre-evaluare de la distanță este o facilitate, care caută să maximizeze șansa familiilor la accesarea unui dispozitiv adecvat, printr-o singură deplasare la Alba Iulia.


Pentru formulare și alte informații, telefon: 0756 988 269.

Dispozitivele au prețuri cuprinse între 500 și 4000 lire sterline și sunt puțin accesibile în România. Începând de-acum 5 ani, am creat un sistem rotativ, prin care familia poate să primească în folosință pentru 2-3 ani astfel de dispozitive, cu un cost de 150-300 lei/an (cost de transport, igienizare și mentenanță) sau gratuit în cazul în care copilul este beneficiar al centrului Maria Beatrice. Pe măsură ce nevoile funcționale ale copilului se modifică, familia predă dispozitivul centrului și primește, în măsura disponibilității, un alt dispozitiv adecvat noilor nevoi funcționale.

Mulțumim organizației Physionet UK! Mulțumim în mod deosebit lui Mike Adams (Președinte PhysioNet), Peter Thomson și Heather Angilley, reprezentanți ai organizației PhysioNet și lui Liana Carmen Nagy, care a făcut posibil ca acest transport să ajungă la centrul nostru, în România!

We thank PhysioNet UK! Special thanks to Mike Adams (Chairman PhysioNet), Peter Thomson, Heather Angilley, representatives of PhysioNet and to Liana Carmen Nagy, who made possible the shipment reach at our centre, in Romania!

The equipment is to be used at home by recipient children, to help improve the quality of life and increase the independence of children with special needs.  

Echipa Maria Beatrice

Prev post
Next post

Articole recente

Poveste de Familie
Povestea lui Tudor
Povestea Carinei
Poveste de Familie
Povestea lui Tudor
Povestea Carinei
Povestea lui Filip