În suprafață de 5000 mp, cu o amprentă la sol de 1700 mp și un teren aferent de 6500 mp, pentru parcaje, spații verzi, alei pietonale, locuri de joacă și terapie în aer liber, cu animale, pentru peste 2000 de copii, anual.
Proiectul a prins viață ca răspuns la nevoia identificată în România de către familia de profesori, Iulia și Sebastian Onac, după multiplele internări în țară și străinătate împreună cu fetița Maria Beatrice, născută prematur și având afecțiuni asociate prematurității.
Sunt tot mai mulți copii care se nasc prematur cu risc. Cauzele sunt multiple, pornind de la poluare, stres, ritmul cotidian și un stil de viață nesănătos până la aspecte de nefuncționalitate, care se perpetuează în sistemul medical Românesc.
În România, în anul 2023 s-au născut 155418 copii dintre care 25887 s-au născut prematur. Deși natalitatea se află pe un trend descrescător, în ultimi 4 ani ponderea nașterilor premature s-a dublat, astfel că la acest moment aproape 2 din 10 copii se nasc prematur, iar tendința pentru următorii ani este de creștere.
Copiii născuți prematur au nevoie de evaluare funcțională și monitorizare pe parcursul primului an de viață, iar un procent de până în 25%, adică 6472 dintre aceștia au nevoie deterapie specifică încă din primele luni de viață tocmai pentru a evita cronicizarea anumitor afecțiuni cauzate de nașterea prematură.
Asociația Maria Beatrice construim primul Campus Medical din România, dedicat Copilului născut Prematur, Prevenției și Intervenției timpurii, pentru 2000 de copii, la o nevoie reală identificată de peste 6000, anual, răspunzând astfel la mai mult de 30% din nevoia identificată la nivel național, un Proiect relevant pentru România.
cauza-efect: stresul, hranirea, sedentarismul – bolile digestive, obezitatea, adicțiile
Genetică, Neonatologie, Neurologie Pediatrică, Pediatrie, Ortopedie Pediatrică, Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, Psihologie Clinică, Psihiatrie, Nutriție și Dietetică
Kinetoterapie, Hidro-kinetoterapie, Kinetoterapie VOJTA, Cuevas MEDEK, Schroth, Terapie ocupațională, Integrare senzorială, Logopedie, Logopedie VML, Psihoterapie, Consiliere psihologică și comportamentală, Consiliere de Familie.
I. Corpul Diagnoză și Terapie
Toate instalațiile de încălzire/răcire aer/apă, calitatea aerului, canalizare, apă curentă, electricitate, pompe de căldură, recent panouri Fotovoltaice, sunt fializate și testate.
Avem toate echipamentele medicale necesare utilării.
Avem echipa medicală completă: medici de neonatologie, neurologie pediatrică, pediatrie, recuperare medicină fizică și balneologie, asistenți medicali, kinetoterapeuți, kinetoterapeuți Vojta, Medek, Schroth, hidrokinetoterapeuți, psihologi clinicieni, psihoterapeuți, logopezi, logopezi VML, terapeuți ocupaționali, personal administrativ și de management, cu o experiență de aproape 14 ani în recuperarea medicală a copilului mic.
II. Corpul Cazare și Masă
Este construit și are acces direct la Corpul de Terapie.
Două din 4 fațade ale Corpului de Cazare, Recepția și Sala de mese sunt finalizate.
Acum lucrăm la sistematizarea exterioră a terenului(ziduri de susținere a malurilor de pământ, preluarea și stocarea în subteran a apelor pluviale curate (de pe 1700 mp de acoperiș), amenajăm parcul de terapie în aer liber cu animale (cățel și căluț terapeutic), parcaje, spații verzi și alei pietonale.
Zidăria la exterior este de Ytong 40 A+, termoizolată cu polistiren/vată minerală de 10cm, respectiv 20 cm peste grinzile de beton.
Tâmplăria la exterior (uși, ferestre) are 3 rânduri de sticlă (două camere de aer).
Sistemele de ventilație și dezumidificare din Zona Bazin, Dușuri, Vestiare, sunt prevăzute cu recuperatoare și pompe de căldură cu panouri termodinamice.
Încălzirea apei din bazinele de hidroterapie, 12 dușuri, 25 de lavoare din toalete și sălile de tratament, se face prin pompe de căldură cu panouri termodinamice.
Electricitatea este asigurată integral prin panouri Fotovoltaice recent montate, iluminatul este LED.
DEKA Structuri – Karoly Galambfalvi, Tudor Pîclișan, Daniel Butaș, Daniela Costea
Structură clădire, hidro și termoizolație, finisaje interioare/exterioare, grafice de execuție și gestionarea lucrărilor, proiectare.
BIROUL PROIECTARE STRĂJAN – Vlad Străjan Proiectant general
Domus Proiect – Corina Abrudeanu
Termice, climatizare, dezumidificare, ventilare, sanitare, instalații de limitare și stingere a incendiilor, instalații bazine hidrokinetoterapie
Electronet Instalații – Mihai Turla / Proiectare instalații electrice
Diriginte de șantier construcții – Emilia Martin
Diriginte de șantier instalații sanitare, termice și ventilație – Adrian Paștiu
Diriginte de șantier instalații electrice – Răzvan Băcilă
VENTILCLIMA Instal –Daniel Mateiu / Termice, climatizare, dezumidificare, ventilare, sanitare, instalații de limitare și stingere a incendiilor
IMSAT Alba – Mircea Turdean / Instalații electrice
PORTEROM – Vasile Dăian / Tâmplărie PVC și aluminiu, compartimentări din sticlă
EMS Floor Systems – Claudiu Baciu, Marius Baciu / Rășini poliuretanice bacteriostatice
Concrete Art Construct – Mihai Gruia, Geani Mitroi / Rășini poliuretanice bacteriostatice
CONSTRUCTAMA Alba – Alexandru Leterna / Vopseluri epoxidice
LAGUNA Piscine – Mirel Gruian, Cosmin Sebeni / Bazine hidrokinetoterapie
SUMMER FUN – Anamaria Gota / Bazine hidrokinetoterapie – furnizare echipamente
DELEX – Dorin Fleșeriu / Pompe de caldură cu panouri termodinamice
DIAFAN – Emil Ștefan / Detecție și semnalizare la incendiu, efracție, video, sonorizare
Real IT – Ciprian Hirsch / Rețea IT