Copilul născut Prematur,
Un Proiect pentru România, la Alba Iulia.
Copilul născut Prematur,
Un Proiect pentru România, la Alba Iulia.
We help over 2000 children and their families annually. See how we do it
Centrul Maria Beatrice
Centrul Maria Beatrice pentru Recuperare Medicală Copii, având o Echipă medicală cu o expertiză de 14 ani în domeniul recuperării medicale a copilului mic pe o cazuistică complexă venită din întreaga țară, implementăm Programe de Prevenție pentru Dezvoltarea Armonioasă a Bebelușului(0-1 ani), Evaluarea-Terapia-Monitorizarea nou-născutului Prematur, Recuperare medicală Copii având afecțiuni neuromotorii, osteoarticulare și musculo-Scheletale:

Telefon: 0743.893.625
office@mariabeatrice.ro


în scopul intervenției timpurii asupra eventualelor întârzieri în achiziții (întârzierea mersului, a vorbirii, socializării, dificultăți în cadrul jocului) sau a aventualelor afecțiuni neuro-motorii

analiza mersului, tulburările de statică vertebrală, posturi anormale ale coloanei vertebrale și ale picioarelor, afecțiuni neuromotorii

paralizie cerebrală, tetrapareză, hemipareză, monopareză, parapareză, tulburări de coordonare, diferite sindroame neurologice (sindrom West, boli genetice), boli ale măduvei spinării, afecțiuni posttraumatice–cranio-cerebrale și vertebro-medulare, leziuni de nervi periferici, miopatii și boli neuromusculare (distrofii musculare).

tulburări de statică vertebrală (cifoze, scolioze, hiperlordoze), hernia de disc (cervicală, lombară, toracală), deviații de membre superioare și inferioare (genu varum, genu valgum, talus valgus, genu recurvatum, picior plat, picior strâmb congenital, picior equin), sechele rahitism, retracții de tendoane

entorse, fracturi, luxații, hematoame, tasări vertebrale, contracturi musculare, etc

Starea de bine și confortul familiei alături de copil, este primul lucru la care ne gândim începând cu prima zi de activitate în Centru. Găsiți aici oameni, pe care noi fondatorii Asociației și ai Centrului, i-am ales ca pentru copilul nostru.

Pe tot parcursul sesiunii de terapie, programul orar al copilului caută să țină cont de orele de somn, de hrănire și dinamica generală a copilului din timpul zilei.

Ulterior consultului medical efectuat de către medicul specialist de Neurologie Pediatrică și/sau medicul specialist de Recuperare Medicină, Fizică și Balneologie, veți fi preluați de către terapeuți care funcționează precum un sistem cu ceasornic.

De altfel veți observa că întreaga activitate a centrului funcționează pe bază de sonerie, cu intervale de activitate având 30 de minute și 10 minute pauză. Pauza se folosește pentru transferul copiilor de către părinți între terapii, discuții/relatări terapeut-părinte, notarea de către terapeut în fișa de observație a copilului, igienizarea obiectelor atinse de către copil.
Este un întreg furnicar în care toți știu ce au de făcut.

Pentru o abordare medical corectă, realizăm 7 Etape de Preevaluare și Evaluare, iar prin Comisiile de Studiu de Caz și Follow-Up cu Familia generăm plus valoare medicală și organizațională prin stabilire de obiective comune pe termen scurt, mediu și lung pentru toate ariile de intervenție, conforme cu nevoile copilului și a Familiei, asigurând fluența comunicării Familiei cu Echipa Personalizată de Intervenție.

Pe parcursul întregului proces de evaluare se caută definirea corectă și obiectivă a „Contraindicațiilor! Se pleacă de la principiul conform căruia“Înainte de a face bine, să nu facem rău”.

Părintele participă la actul medical și înțelege întreg procesul terapeutic, transformările și potențialul recuperator, fiind cel mai bun partener în recuperarea medicală a copilului mic.

Personalul este instruit astfel încât să empatizeze cu familia și să intre în lumea fantastică a copiilor tocmai pentru că terapia prinde atunci când mama este liniștită, iar copilul fericit!