Starea de bine și confortul mamei alături de copil, este primul lucru la care ne gândim încă de la sosirea la cazare și începând cu prima zi de activitate în Centru. Găsiți aici oameni, pe care noi fondatorii Asociației și ai Centrului, i-am ales ca pentru copilul nostru.
Pe colega noastră Ramona Boian o știți de la telefon, tot ea se va ocupa pe tot parcursul sesiunii de programul orar al copilului, care caută să țină cont de orele de somn, de hrănire și dinamica generală a copilului din timpul zilei.
Loredana Marinescu, o persoană blândă și primitoare, vă așteaptă la cazare și vă este gazdă pe tot parcursul staționării dumneavostră în centru. Are un ecuson pe care scrie „Sunt aici să vă ajut” și uneori copiii îi cer să le aducă sucul… :)!
Mădălina și Adriana, vă ajută la completarea documentelor și vă oferă suport. Sunt multe într-adevăr, dar trebuie să ne asigurăm că avem toate datele necesare pentru a putea să asigurăm un act medical just.
La cabinetul medical vă așteaptă Oana Râza alături de doamnele doctor Diana Dudaș și Carmen Samoilă. Culmea este că nu stați la coadă, sau dacă se întâmplă să așteptați este vorba de câteva minute. Ulerior consultului medical, ve-ți fi preluați de către terapeuți, care funcționează precum un sistem cu ceasornic.
De altfel veți observa că întreaga activitate a centrului funcționează pe bază de sonerie, cu intervale de activitate având 30 de minute și 10 minute pauză. Pauza se folosește pentru transferul copiilor de către părinți între terapii, discuții/relatări terapeut-părinte, notarea de către terapeut în fișa de observație a copilului, igienizarea obiectelor atinse de către copil.
Este un întreg furnicar în care toți știu ce au de făcut.
Întreg Centrul este coordonat de 11 Senior Team Lideri. În fiecare dimineața, de la 8 la 9 are loc Ședința de Specialitate în care se discută despre fiecare copil beneficiar în parte, pentru o abordare terapeutică științifică și integrată, bazată pe obiective comune pe termen scurt și mediu, pornind de la pre-evaluare, evaluarea inițială și pe parcurs, enunțarea contraindicațiilor, personalizarea programului de intervenție, pentru ca ulterior să fie stabilite obiectivele pe termen lung și recomandările la domiciliu.
Pe parcursul întregului proces de evaluare/terapie/reevaluare se caută definirea corectă și obiectivă a „Contraindicațiilor”. Se pleacă de la principiul conform căruia “înainte de a face bine, să nu facem rău”.
De altfel Senior Team Liderii imprimă comportamentul și abordarea unitară în tot ceea ce înseamnă actul medical, atitudinea și relaționarea onestă cu familia, perfecționarea profesională continuă.
Părintele participă la actul medical și înțelege întreg procesul terapeutic, transformările și potențialul recuperator.
Părinții „din ziua de azi” sunt informați, de cele mai multe ori sunt reactivi și foarte bine documentați, prin urmare au opinii absolut obiective în abordarea terapeutică a copilului lor. Noi suntem interesați de aceste opinii care de-altfel ne-au și ajutat de-a lungul timpului să ne dezvoltăm, părintele fiind un partener în abordarea terapeutică corectă.
Mediul spitalicesc românesc se arată în general deranjat de opinia părintelui. Abordarea terapeutică se face în unic sens, pe repede înainte și de cele mai multe ori fără a înțelege întreg tabloul emoțional, de multe ori chiar și cel medical.
Nașterile premature sunt specifice societăților titrate și nici accidentele nu sunt selective, prin urmare nu trebuie să punem la îndoială capacitatea multor părinți de a-și însuși cunoștințe și comportamente medicale adecvate.
Sunt părinți care pentru copiii lor studiază medicină și suntem noi, care pentru fetița noastră construim un Altfel de Spital.
Asta facem fundamental diferit, Familia este în Centru!
Ca părinții ai Mariei Beatrice și fondatori ai Centrului, reprezentăm fundamentul a tot ceea ce se întâmplă iar spiritul terapeuților Centrului, oameni aleși, este acela de înaltă conștiință.
Nădăjduim ca împreună, în anii ce vor urma, să facem mult bine semenilor noștri!
@Asociația Maria Beatrice - Toate drepturile rezervate. Website realizat de Baboon