Ajutăm anual peste 2000 de copii și pe familiile lor. Vezi cum facem asta
We help over 2000 children and their families annually. See how we do it

Curs 5 – Senior Expert SES Germania la Centrul Maria Beatrice

Al 3-lea Senior Expert SES Germania la Centrul Maria Beatrice, Alba Iulia pentru continuarea specializării personalului în conceptul BOBATH și corelarea procedurilor terapeutice din cadrul Centrului cu standardele din Germania.

În perioada 31 ianuarie – 17 februarie 2017, la Centrul Maria Beatrice, Senior Expertul Ursula ECKLERLEBE din Germania desfășoară un curs pentru:

  • Îmbunătățirea tratamentului pe baza metodei Bobath;
  • Instruirea personalului în ceea ce privește consilierea parentală pentru facilitare și manipulare corectă a copilului, pentru o îmbunătățire a rutinei zilnice, îmbrăcare, posturare optimă în vederea unei hrăniri corecte, corespunzatoare gradului de dizabilitate al copilului.

Senior Expert Ursula ECKLERLEBE a făcut specializarea în conceptul Bobath în anul 1982, la Londra, fiind studenta soților Martha și Karel BOBATH fondatorii metodei care le poartă azi numele. Între anii 1995 și 1998 s-a specializat la Hamburg pe integrare senzorială ( percepția prin simțuri a lumii înconjurătoare) și terapie sistemică a familiei (relația familie-copil-terapeut) având o experiență de peste 35 de ani în practica terapeutică pentru copii și adulți în Germania.

Bobath este o metodă de reeducare neurologică folosită în afecțiunile în care se încearcă reeducarea creierului afectat, astfel încât funcțiile zonelor din creier, având leziuni mai mult sau mai puțin grave, să fie preluate de altele sănătoase.

  • Finanțarea proiectului s-a realizat prin fonduri guvernamentale germane, Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia aflîndu-se la cele de-al 3-lea proiect de acest gen prin Senior Experții:
    d-na Ute Schaffner (curs: 1 – 18 martie 2016), profesor terapeut la Spitalul de Copii a Universității din Freiburg cu vastă experiență ca trainer consultant în țări ca: Argentina, Spania, Marea Britanie și Germania.
  • d-na Dr. Hildtrud Viebrock (curs: 3-15 septembrie 2012), președintă a Asociației terapeuților BOBATH din Germania în perioada 1989-2007, care prin lucrările sale a contribuit la realizarea bazei științifice a conceptului Bobath, deținătoarea unui doctorat în educația pentru copii cu nevoi speciale, obținut la Universitatea din Bremen (1978-1982) având o vastă practică terapeutică post operatorie ortopedică.
Prev post
Next post

Articole recente

Roman Teodora
Povestea Teodorei
Poveste de Familie
Povestea lui Tudor
Roman Teodora
Povestea Teodorei
Poveste de Familie
Povestea lui Tudor
Povestea Carinei